Vergoedingen & tarvieven

De meeste zorgverzekeraars hebben Oefentherapie Cesar opgenomen in de aanvullende pakketten. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed vanuit de aanvullende pakketten is per verzekering verschillend. Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering.

De vergoeding oefentherapie heeft geen gevolgen voor de jaarlijkse eigen bijdrage van uw zorgverzekering, omdat oefentherapie vergoed wordt uit de aanvullende verzekering.

Sinds 2020 heeft de praktijk geen contracten meer afgesloten met de zorgverzekeringen. Dit betekent dat u de nota zelf betaalt en daarna indient bij u zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw aanvullende zorgpakket krijgt u de behandeling deels of 100% vergoed. Voor jongeren tot 18 jaar wordt de rekening na de behandeling naar de ouders/verzorgers gemaild. Door contractvrij te werken, kan ik mij focussen op de kwaliteit van de geleverde zorg en hoef ik niet bezig te zijn met randzaken. Ook heb ik minder administratie, waardoor er effectief meer tijd is voor uw behandeling.

Onder de 18 jaar

Patiënten onder de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen 18 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering. Daarna, indien nodig, nog een aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Dit aantal is afhankelijk van het soort aanvullende verzekering waarvoor u gekozen heeft. Patiënten onder de 18 jaar met een chronische indicatie krijgen alle behandelingen vergoed.

Boven de 18 jaar

Patiënten boven de 18 jaar met een chronische indicatie krijgen vanaf de 21ste behandeling 100% vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Patiënten boven de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen, afhankelijk van het soort aanvullende verzekering, (een deel van) de therapie vergoed.

Sinds de invoering van de directe toegankelijkheid voor Oefentherapie Cesar, in juli ’08 heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist meer nodig. U kunt dus op eigen initiatief een afspraak maken. In dat geval is het verplicht eerst een screening te doen vanaf ongeveer 10 minuten. Daarna wordt er gestart met de normale oefentherapeutische intake en onderzoek. Voor Oefentherapie Cesar en slaaptherapie hanteer ik de volgende tarieven:

• Behandeling € 33,-

• Behandeling aan huis € 48,-

• Screening € 14,-

• Verslaglegging aan derden € 60,-

• Eenmalig onderzoek € 60,-


Voor de lijfkrachtherstel en systeemherstel hanteer ik de volgende tarieven:

• Behandeling € 55,-

• Behandeling aan huis € 65,-


Voor de ‘help je baby’ behandeling hanteer ik het volgend tarief:

• Per 30 minuten €20,-


Voor behandelingen aan huis, word er buiten Wierden, een kilometervergoeding gevraagd van € 0,19 per kilometer.